Naujienos

Žolinių šventė „Žieduose paskendus žemė“ Laiviuose

0

Laiviuose Žolinės sukvietė į būrį didelius ir mažus, savus ir svečius, kurie atrado laisvo laiko tarp savo kasdieninių darbų drauge pabūti, pabendrauti bei smagiai palydėti vasarą.

   Žolinių šventė prasidėjo edukaciniu užsiėmimu ,,Floristikos menas”. Su floristikos, gėlių komponavimo istorija supažindino floristė, rankdarbių puoselėtoja Janina Jonušienė. Ji papasakojo, kaip  gėlės visais amžiais buvo labai mylimos, jos rūpėjo žmonėms, nes suteikė jaukumo.

   Po edukacinio užsiėmimo, vyko Žolinių šventė „Žieduose paskendus žemė“. Kaip Žolinės be dainų ir šokių? Skambėjo Salantų kultūros centro Juodupėnų ir Laivių skyrių saviveiklininkų dainos (vad. Jurgita Girdžiūnienė). Puikią nuotaiką ir smagius šokius dovanojo Salantų kultūros centro liaudiškų šokių grupė „Salanta“ (vad. Alma Preibienė), o Plungės rajono Šateikių kultūros centro folkloro ansamblis „ŠATEIKE“ (vad. Laima Domarkienė) ne tik dainas dovanojo, bet supažindino ir su Žolinių papročiais bei tradicijomis.

   Šventėje nuoširdžiausius Seimo nario Antano Vinkaus sveikinimus ir linkėjimus bei padėkas aktyviausiems bendruomenės nariams už didelį indėlį į kultūrinį kaimo gyvenimą, už pagalbą įgyvendinant projektus ir gyvenimo kokybės gerinimą kaime, už aktyvų dalyvavimą įvairiose veiklose, tradicijų puoselėjimą perdavė patarėja, Tarybos narė Vitalija Valančiutė.

                                           Laivių skyriaus vedėja  Rožė Žvinklienė

Skip to content