Naujienos

„Duonos kepimas“ – naudingas ir skanus užsiėmimas

bendra_duona
0

Edukaciniame užsiėmime „Duonos kepimas“ buvo pasakojama apie duonos kelią nuo javų sėjos iki riekelės.

Renginyje dalyvavo namie duoną kepantieji, bet netrūko ir ragautojų. Apie savo nesudėtingos naminės duonelė pagardintos įvairiausiomis sėklomis, receptą pasakojo kūlupėniškė Jovita Rimkuvienė. Ir ne tik pasakojo, visus pavaišino dar tą patį rytą kepta duonele ir apdalijo raugu, kad kiekvienas panorėjęs galėtų jos išsikepti namie.

Apie tai, kaip kepa juodą ruginę duoną, pagardinta kmynų arbata, aiškino renginio viešnia Irena Juškienė. Vaclovas Kaubrys visus vaišino su mielėm kepta duona. Jis supažindino su šiuolaikinėmis technologijomis, mat jo duonelė kepama daugiafunkciniame puode, arba , kaip jis pats šmaikštavo, „stebuklingoje krosnelėje“.

Susirinkusieji užsiėmime ragavo ir salantiškės Rūtos Šiaulienės įmonėje keptos duonelės. Vieni duonos riekeles tepė sviestu, kiti užgėrė vaistažolių arbatėle. Kad laikas neprailgtų, folklorinio ansamblio dainininkai linksmino dainomis.

Salantų kultūros centro direktorė Stasė Preibienė juokavo, jog šis edukacinis užsiėmimas buvo ne tik naudingas, bet ir skanus. Jos manymu, šiais laikais, žmonės pasiilgę natūralaus maisto, tai dažnas namie bando ir duonelės išsikept. Tad tiems, kas dar nedrįso imtis šio užsiėmimo, buvo puiki proga sužinoti, kad tai nėra labai sudėtinga ir galima atrasti sau patinkančios duonos receptą.

Skip to content