Žvainių skyriuje žmonės rinkosi į kvepiančią, skanią ir spalvingą edukaciją „Saldumynai iš močiutės receptų knygos“, kuri organizuota įgyvendinant Kretingos rajono savivaldybės remiamą etnokultūros projektą.
Puiki ir labai profesionali edukatorė Rita Dobrovolskienė dalinosi močiutės užrašytais receptais ir patarimais, kaip sukurti tobulą skonį ir kaip išradingai grybukus, širdutes, braškytes, kaštonus, viščiukus ar seneliukus nuspalvinti, kad jie būtų ne tik gardūs, bet ir gražūs. Šioje saldžioje kelionėje dalyvaiai atrado savo konditerinius talentus. Kvapnūs močiučių kepiniai – tai prisiminimų ir meilės kupinas pasivaikščiojimas laiku. Šioje edukacijoje pasinerta į nostalgiškus aromatus ir atrastos gardžiausių desertų – grybukų – gaminimo paslaptys. Tai buvo žavingas procesas, kupinas, kvapų, skonių ir spalvų magijos.