Virtuvėje sukiojosi dvylika gaspadinių. Kas skuto moliūgą, obuolius ir maišė blynams tešlą, kas ruošė tešlą cukinijų pyragui… Blynus moterys iškepė greitai. Kol kepė cukinijų pyragas, moterys sėdo prie patiekalais nukrauto stalo. Drąsiai buvo galima teigti- kiek šeimininkių, tiek receptų. Žvainiškė Katrytė Puškorienė pristatė išmoningai paruoštą obuolių ir saldžiojo moliūgo mišrainę, Grasilda Kniūkštienė- daržovių plokštainį, Gražina Selkauskienė iš Imbarės kaimo iškepė morkų pyragą, žvainiškės Aldona Šmitienė, Ieva Daukšienė , Danutė Bertašienė, Ona Mikutaitė bei Petrutė Indriuškienė iš Gargždelės kaimo pasakojo kaip jos ruošia daržovių mišraines žiemai ir kitus skanumynus iš vaisių ir daržovių. Sigutė Gikarienė iš Gaivališkės kaimo visus vaišino šviežiomis aviečių sultimis, o renginių organizatorė Aušra Dvarionienė dalyviams siūlė paragauti plikytos naminės ,,Geros nuotaikos“ duonos bei moliūgų pyrago. Imbariškė Andžela Dvarionienė susirinkusius nustebino atvežtų patiekalų gausa bei jų ruošimo išmone. Moteris porino paruoštų žiemai daržovių mišrainių receptus, o juodųjų serbentų ir džiovintų rožių žiedlapių džemą susirinkę dalyviai prilygino ,,karališkam“ patiekalui. Paklausta, kaip ji gamina džemą, Andžela Dvarionienė patikino, jog tai nėra lengva. ,,Reikia sudžiovinti šimtą gramų rožių žiedlapių. Kilogramą cukraus, ištirpinto stikline vandens, pavirinti, sudėti rožių žiedlapius. Mišinį palaikyti dvylika valandų, tada vėl virti, įspausti dviejų citinų sultis, vėl virti, dėti trintų juodųjų serbentų uogų, gerai suvirinti. Tada džemas tampa gražios tamsiai bordinės spalvos ir skaidrus,“- receptą garsino dalyvė.
Popietės metu išrinktos šauniausios šeimininkės. Visų nuomonės sutapo, tad šauniausia šeimininke išrinkta imbariškė Andžela Dvarionienė, o žvainiškės Grasilda Kniūkštienė ir Katrytė Puškorienė pripažintos išmoningiausiai patiekalą pateikusiomis šeimininkėmis. Neliko be gražių padėkos žodžių bei suvenyrų ir kitos renginio šeimininkės…
Pasak į popietę susirinkusių dalyvių, visus maloniai nustebino renginio organizatorių paserviruotas stalas. Išmokti origami technika lankstyti stalo servetėlės panoro visi susirinkę. Netrukus dalyvių rankose ,,pražydo“ lotoso žiedai, o šios technikos pamokinusi renginių organizatorė Aušra Dvarionienė dėkojo dalyviams už išmonę ir kūrybiškumą, nuoširdų bendravimą pridurdama, jog ,,Moterų virtuvės“ durys kasmet svetingai atveriamos visoms šeimininkėms, norinčioms ir galinčioms pasidalinti patirtimi.
Cukinijų pyragui iškepus, popietės dalyviai dar valandėlę dalijosi patirtais įspūdžiais, rašėsi patikusių patiekalų receptus, viena kitą gyrė už paruoštų patiekalų skonį ir įdėtą triūsą…
Renginių organizatorė Aušra Dvarionienė